banner

2 Menit kanggo Ngerti Tahan banyu, Anti banyu, anti banyu

2 Menit kanggo Ngerti Tahan banyu, Anti banyu, anti banyu

waterproof2

Apa sampeyan mesthi bingung karo bedane antarane tahan banyu, anti banyu, lan anti banyu?Yen sampeyan duwe pangenalan sing ora jelas kanggo mbedakake, sampeyan ora piyambak.Dadi iki kiriman iki kanggo mbenerake salah paham umum ing antarane telung tingkat kasebut.
Kanggo mitra bisnis saka macem-macem industri profesional sing bakal ngetrapake tutup perlindungan kanggo proyek utawa mesin, penting kanggo ngerti makna tartamtu lan ora dadi sinonim.Contone, yen sampeyan pengin nutupi bahan mentah utawa nang endi wae, sing kudu dilindhungi sauntara ing situs konstruksi nalika ketemu cuaca ekstrem.

Apa sing bakal sampeyan pilih, tarp kanvas tahan banyu utawa tarp vinyl anti banyu?

Kanggo mbantu sampeyan, aku wis nggawe panjelasan ing ngisor iki kanggo mbantu sampeyan nggawe keputusan pengadaan sing bener.

Tahan banyu< Banyu-Repellent< Anti banyu

Sadurunge njlentrehake kanthi rinci, aku nyiapake interpretasi kamus sing prasaja minangka referensi sampeyan.
Water-resistant: dirancang kanggo nolak nanging ora sakabehe nyegah seng nembus banyu.
Water-repellent: nduweni lapisan permukaan rampung sing tahan nanging ora kebal banyu.
Anti banyu: Aja nganti banyu ngliwati.Impervious kanggo banyu.

Water-Tahan punika Tingkat paling

Akeh produk, kayata tutup furnitur teras, terpal kanvas poliester utawa katun, tutup mancal, dilabeli minangka "tahan banyu", sing dirancang kanggo nglindhungi investasi saka udan, salju, lan bledug.Nanging, kain ora bisa tahan daya hydraulic terus-terusan kuwat lan hydrofracturing.

Kapadhetan uga minangka faktor, nguatake resistensi bocor banyu liwat bolongan cilik ing antarane benang.Ing tembung liyane, kinerja tahan banyu gumantung carane tightly kain ditenun utawa rajutan, kayata Polyester, Nylon, lan Kain Oxford.

Miturut tes hidrolik teknis lab, kain apa wae kudu tahan tekanan banyu kira-kira 1500-2000mm kanggo disetujoni minangka "tahan banyu".

Water-Repellent Yaiku Tingkat Sedheng

Definisi water-repellent rada beda karo sing sadurunge.

Tegese: Repellents banyu sing awet biasane digunakake bebarengan karo perawatan kanggo nyegah lapisan njaba kain dadi jenuh karo banyu.Kejenuhan iki, sing diarani 'wetting out,' bisa nyuda ambegan sandhangan lan ngeculake banyu.

Rainfly tarps utawa tarub digawe saka Kapadhetan dhuwur Kain Oxford karo lapisan PU ing loro-lorone bisa tahan 3000-5000mm tekanan banyu kanggo nyedhiyani papan perlindungan garing nalika udan anteng lan snowfall.

Waterproof: Tingkat paling dhuwur

Nyatane, ora ana tes sing jelas kanggo ngenali "anti banyu".
Waterproof wis pundung kanggo akèh taun nanging tetep dening perdagangan lan konsumen.Ing istilah ilmiah, tembung "bukti" minangka istilah mutlak sing tegese banyu mesthi ora bisa liwat apa wae.Mangkene pitakonan: Apa wates tekanan banyu sing sempit?
Yen volume lan tekanan banyu padha
cedhak tanpa wates, kain pungkasanipun bakal break mati, supaya ing edisi anyar saka Katentuan lan Definition Textile, kain ngirim ora disebut "anti banyu" kajaba meksa sirah hidrostatik padha karo meksa bledosan hydraulic saka kain.
Sakabèhé, ngevaluasi apa kain bisa nahan tekanan banyu sing luwih bisa ditampa lan konsekuensine tinimbang mbantah babagan "anti banyu" utawa "anti banyu".
Dadi kanthi resmi, kain sing nyegah banyu metu diarani Water Penetration Resistant (WPR).
1. Diolah nganggo lapisan DWR utawa laminate kanggo mesthekake repellency banyu kelas dhuwur (10,000mm +).
2.Duwe lapisan sing dirancang kanggo nambah jumlah bisa tahan banyu.
3. Nduwe lapisan (panas-sealed) sing mbantu njamin fungsi tahan banyu sing luwih apik.
4. Gunakake zippers anti banyu sing luwih awet lan tahan kahanan sing atos.
5. Biaya luwih akeh amarga fitur teknis sing inovatif iki.
Babagan istilah sadurunge, sawetara bahan kayata Vinyl Tarp, HDPE, ora bisa dianggep minangka 'anti banyu' ing kondisi permanen.Nanging ing negara liya, bahan kasebut bisa ngalangi banyu ing permukaan lan nyegah kain saka jenuh kanggo wektu sing suwe.

Ngenali Bedane Antarane

Elinga yen prabédan antarane tahan banyu lan anti banyu cukup kanggo sampeyan nambah produk utawa nganyari kuotasi saka supplier saiki.
Kanggo nahan tekanan banyu luwih akeh tegese perawatan utawa lapisan sing luwih apik kanggo mengaruhi rega unit, kontrol kualitas, review, lan bathi sampeyan.Sadurunge nerusake baris produk anyar kayata tutup prabot teras, terpal, lan produk rampung tekstil liyane,
Mikir kaping pindho kanthi teknik sing penting.


Wektu kirim: Feb-23-2022