banner

10 Tips Sajrone Inspeksi Pre-Shipment of Tarps

10 Tips Sajrone Inspeksi Pre-Shipment of Tarps

pre-inspection1

Napa inspeksi pra-pengiriman perlu?

Distributor, Grosir, utawa Pengecer kanthi syarat sing ketat kanggo produk, bakal ngatur pihak katelu kanggo nglakokake inspeksi pra-kiriman kanggo nliti proses manufaktur lan kualitas produk supplier lan mesthekake yen produksi tundhuk karo spesifikasi, kontrak, lan pesenan tuku.Ing aspek liyane, pihak 3rd bakal mriksa syarat packing relatif kaya label, kertas introduksi, karton master, etc. Pre-shipment inspection (PSI) bisa mbantu klien ngontrol risiko sadurunge barang siap dikirim.

Apa prinsip pemeriksaan pra-pengiriman?

Penyelidikan pra-pengiriman kudu miturut prinsip ing ngisor iki:
Prosedur Non-Diskriminatif.
Kirim Aplikasi 7 dina sadurunge inspeksi.
Transparan tanpa suap ilegal saka supplier.
Informasi Bisnis Rahasia.
Ora ana konflik kepentingan antarane inspektur lan supplier.
Verifikasi rega miturut kisaran rega produk ekspor sing padha.

Pira langkah sing bakal dilebokake ing pemeriksaan pra-kiriman?

Ana sawetara langkah penting sing sampeyan kudu ngerti.Dheweke mbangun kabeh proses kanggo ndandani masalah sadurunge sampeyan ngatur pambayaran imbangan lan logistik.Prosedur kasebut duwe fitur khusus kanggo ngilangi risiko produk lan manufaktur.

● Panggonan pesenan
Sawise panuku ngirim panjalukan menyang pihak 3rd lan ngandhani supplier, supplier bisa ngubungi pihak katelu liwat email.Supplier kudu ngirim formulir kasebut, kalebu alamat inspeksi, kategori & gambar produk, spesifikasi, jumlah total, layanan inspeksi, standar AQL, tanggal inspeksi, bahan bahan, lsp. Ing 24-48 jam, pihak katelu bakal konfirmasi formulir sampeyan lan mutusake kanggo ngatur inspektur ing cedhak alamat pamriksa sampeyan.

● Priksa Jumlah
Nalika inspektur teka ing pabrik, kabeh karton sing ana produk bakal digabungake dening para pekerja tanpa nutup.
Inspektur bakal mesthekake yen jumlah karton lan barang bener lan verifikasi tujuan lan integritas paket kasebut.

● Sampling Randomized
Tarps mbutuhake papan sing rada gedhe kanggo mriksa, lan butuh wektu lan tenaga kanggo melu.Dadi inspektur bakal milih sawetara conto miturut ANSI / ASQC Z1.4 (ISO 2859-1).Asil bakal adhedhasar AQL (Batesan Kualitas Penerimaan).Kanggo terpal, AQL 4.0 minangka pilihan sing paling umum.

● Priksa Visual
Sawise inspektur njaluk buruh njupuk conto sing dipilih, langkah sabanjure yaiku mriksa visual.Babagan terpal, ana sawetara langkah sing ngasilake: Nglereni gulungan kain, njahit potongan gedhe, jahitan hem, jahitan sing disegel panas, grommet, Printing logo, lan proses tambahan liyane.Inspektur bakal mlaku liwat baris produk kanggo mriksa kabeh mesin pemotong & jahitan, (frekuensi dhuwur) mesin sing disegel panas, lan mesin pengepakan.Golek apa padha duwe karusakan mechanical potensial ing produksi.

● Verifikasi Spesifikasi Produk
Inspektur bakal ngukur kabeh atribut fisik (dawa, jembar, dhuwur, werna, bobot, spesifikasi karton, tandha, lan label) kanthi panyuwunan klien lan sampel sing disegel (opsional).Sawise iku, inspektur bakal njupuk foto, kalebu ngarep & mburi.

● Verifikasi Fungsi
Inspektur bakal ngrujuk marang sampel sing disegel lan panjaluk klien kanggo mriksa kabeh conto, nguji kabeh fungsi kanthi proses profesional.Lan nglakokake standar AQL sajrone verifikasi fungsi.Yen mung ana siji produk kanthi cacat fungsional sing abot, pamriksan pra-kirim iki bakal dilapurake minangka "Disapproved" langsung tanpa welas asih.

● Test Safety
Sanajan tes safety tarp dudu tingkat produk medis utawa elektronik, ora ana zat beracun sing isih kritis.
Inspektur bakal milih 1-2 kainsampellan ninggalake alamat consignee kanggo tes kimia lab.Ana sawetara sertifikat tekstil: CE, RoHS, REACH, Oeko-Tex Standard 100, CP65, lan sapiturute.

● Laporan inspeksi
Nalika kabeh proses inspeksi rampung, inspektur bakal miwiti nulis laporan, nyathet informasi produk lan kabeh tes sing lulus lan gagal, kahanan mriksa visual, lan komentar liyane.Laporan iki bakal dikirim menyang klien lan supplier langsung ing 2-4 dina kerja.Priksa manawa ora ana konflik sadurunge kabeh produk bakal dikirim utawa klien ngatur pembayaran imbangan.

Inspeksi pra-pengiriman bisa nyuda resiko kanthi signifikan.

Saliyane ngontrol kualitas produk lan mriksa kondisi pabrik, iku uga minangka cara kanggo njamin wektu timbal.Kadhangkala dodolan ora duwe hak sing cukup kanggo ngrembug karo departemen produksi, ngrampungake pesenan kanthi tepat.Dadi inspeksi pra-pengiriman dening pihak katelu bisa nyurung pesenan rampung kanthi cepet tinimbang sadurunge amarga tenggat wektu.


Wektu kirim: Feb-23-2022